Ken je dat? Je woont al jaren in dezelfde buurt, maar hebt nog nooit een praatje gemaakt met je buren of overburen. Gewoon met niemand in de wijk. Zomaar aankloppen na al die jaren is ook gewoon een beetje raar , dus dat doe je niet. Maar je bent erg nieuwsgierig naar wie jou buren eigenlijk zijn.
Het hoeft niet zo te zijn dat je helemaal niemand uit de buurt kent. Maar je hebt niet echt een band opgebouwd en dat is eigenlijk wel wat je graag zou willen. Wat kan je dan doen?
Ga op onderzoek uit of er veel of bijna geen kinderen in jouw wijk wonen. Stel nou je woont in een wijk waar er allerlei soorten leeftijden wonen, dan kun je het overwegen om een klein buurtfeestje te geven. Het allemaal niet heel groot maar hierdoor breng je iedereen bij elkaar en kun je gelijk met iedereen kennis en een praatje maken.
Eten
Eten vind iedereen lekker en dat is gewoon een must tijdens een ‘’ feestje’’. Misschien kan jouw buurvrouw lekker koken en wilt ze meewerken aan jou idee. Of misschien kan je zelf er lekker koken. Om eten, maar ook drinken buiten koel te houden kun je een koelvitrines huren. Als je dit niet alleen kan betalen, kun je dit overleggen met derest van de buren. Voordat je besluit om zomaar een buurtfeest te geven, raad ik het je sowieso aan om het eerst te overleggen met de wijk. Voordat niemand het wat vind, en al die tijd en moeite voor niks is geweest. Pas voordat iedereen instemt kun je aan de slag met regelen en doen.
Activiteiten
Mocht je veel ( kleine ) kinderen verwachten, is het handig om leuke activiteiten te bedenken. Om kleine kinderen bezig te houden heb je niet veel geld nodig. behalve als je het heel uitgebreid wilt aanpakken. Maar in dit geval is het een wat intiemer feestje. Dus denk bijvoorbeeld aan schminken. Dat vinden kindjes erg leuk en de wat oudere kinderen zouden hier makkelijk bij kunnen helpen. Wat anders kan, als het mogelijk is in jouw wijk, is een luchttrampoline. De kosten kunnen jullie onderling verdelen.
Budget
Maak een plan van aanpak en bekijk wat jullie allemaal nodig hebben, wat het gaat kosten en of jullie dat bereid zijn te betalen. De uiteindelijke kosten kunnen jullie als buren onderling verdelen. Of je kan elke buur die eraan mee wilt werken om een kleine bijdrage vragen.